2008-11-04

Αμερικανικές εκλογές: Μια κρίσιμη απόφαση για τις γουρούνες!

Μια κρίσιμη απόφαση για τις έγγυες χοιρομητέρες σήμερα στην Καλιφόρνια, καθώς πέρα από τις προεδρικές εκλογές και τις εκλογές για πολλές έδρες του Κογκρέσσου διεξάγονται και πολλά δημοψηφίσματα.



Η πρόταση με τίτλο "Κριτήρια για τον εγκλεισμό παραγωγικών ζώων", γνωστή και ως "Πρόταση 2" που τίθεται ενώπιον των ψηφοφόρων της Καλιφόρνιας, προβλέπει ότι, με ισχύ από το 2015, κότες σε ωοτοκία, μοσχαράκια που εκτρέφονται για κρέας και έγγυες χοιρομητέρες θα πρέπει να έχουν επαρκή χώρο για να ξαπλώνουν, να στέκονται, να περιστρέφονται και να εκτείνουν πλήρως τα άκρα τους! Αναλυτικότατη παρουσίαση του θέματος (περισσότερο απ' όσο αντέχετε!) και των θέσεων των κτηνιάτρων της Καλιφόρνιας εδώ. Πάντως αν δείτε το επίσημο σάιτ του Γενικού Εισαγγελέα της Καλιφόρνιας με τις προτάσεις των δημοψηφισμάτων θα διαπιστώσετε ότι η ανάλυση και η παρουσίαση και για το τελευταίο δημοψήφισμα είναι εκτενέστερη απ' ότι για πολλούς ελληνικούς νόμους που συντάσσονται και ψηφίζονται εν κρυπτώ και στο πόδι...
Η Julie Smyth στην Καναδική National Post σχολιάζει γενικότερα την αξία του θεσμού των δημοψηφισμάτων. Το γεγονός ότι από όλα τα δημοψηφίσματα που τίθενται σήμερα σε ψηφοφορία επελέγη το συγκεκριμένο για να κοσμήσει με φωτογραφία το άρθρο δε θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο!


Υ.Γ. Αν πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα από τα σοβαρότερα ελληνικά άρθρα που διαβάσατε για τις Αμερικανικές εκλογές (και δικαίως!) σας προτείνω και το "A Darker Future For Us", του Robert J. Samuelson στο Newsweek.


Ενημέρωση, 2008-11-06: Για όσους αναρωτιούνται για το αποτέλεσμα, η πρόταση υπερψηφίστηκε με ποσοστό 63,1%, και έλαβε το μεγαλύτερο αριθμό θετικών ψήφων (6.259.522) από τις 12 προτάσεις που τέθηκαν σε δημοψήφισμα στη συγκεκριμένη πολιτεία. Αυτό ας είναι και μια απάντηση σε όσους με προέτρεψαν να ασχολούμαι με "σοβαρότερα" θέματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: