2009-02-27

...και ο κ. Αντιδήμαρχος επικοινωνεί

Συνεχίζοντας από το προηγούμενο σχόλιο, να μια ακόμη αλλόκοτη περίπτωση "επικοινωνίας" ενός δημοτικού άρχοντα με τους δημότες του:

Το παραπάνω τετρασέλιδο φυλλάδιο (μανία με τα 4-σέλιδα!) με τον βασανιστικά μακρόσυρτο τίτλο "Αθήνα, η πόλη μας στην Τρίτη Χιλιετία" έφτασε στο γραμματοκιβώτιό μου πριν σχεδόν ένα χρόνο. Μου προξένησε μεγάλη εντύπωση ο τίτλος του βασικού άρθρου: "Απολογισμός πεπραγμένων 1ου έτους από τον Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη".

"Μα είναι δυνατόν ο απολογισμός πεπραγμένων να γίνεται μέσω ενός μυστηριώδους φυλλαδίου και όχι με ένα θεσμοθετημένο τρόπο που να απευθύνεται σε όλους τους δημότες;", απόρησα ο δυτικόμυαλος αφελής.

Η απορία μου εντάθηκε ακόμη περισσότερο όταν είδα ότι όλο το φυλλάδιο προέβαλε τον Δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη και τον Αντιδήμαρχο Χρ. Τεντόμα. Χωρίς να γνωρίζω τον κ. Αντιδήμαρχο, είχα σχηματίσει μια μάλλον καλή εικόνα γι'αυτόν. Οι τηλεοπτικές του παρουσίες μου είχαν δώσει την εντύπωση τεχνοκράτη που αν μη τι άλλο γνωρίζει τα θέματα των υπηρεσιών που επιβλέπει και καταπιάνεται μ'αυτά στις λεπτομέρειές τους.

Άρα, τι νόημα έχει αυτή η υπερ-προβολή του και ποιοι είναι αυτοί που αισθάνονται τόση ανάγκη να τον προβάλλουν; Εκδότης του φυλλαδίου -που φιλοξενεί και διαφημίσεις- εμφανίζεται ένας άγνωστος σε μένα σύλλογος με τη δακρύβρεκτη ονομασία "Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία". Το φυλλάδιο δε δείχνει να έχει καμία σχέση με την τρίτη ηλικία αλλά ούτε καλά-καλά με τη... δεύτερη, αφού είναι σχεδόν εξ' ολοκλήρου αφιερωμένο στην προβολή της δράσης του Δήμου Αθηναίων στο σχολικό τομέα. Αναγράφει όμως ένα τηλέφωνο, το οποίο από περιέργεια σκέφτηκα να ψάξω στις σελίδες του ΟΤΕ (http://www.whitepages.gr/) και να δω σε ποιον ανήκει. Και ω, της έκπληξης! Το τηλέφωνο του συλλόγου "Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία" ανήκει στον ίδιο τον κ. Αντιδήμαρχο!

Άρα, ο κ. Αντιδήμαρχος Αθηναίων εκδίδει ένα φυλλάδιο -υποστηριζόμενο από διαφημίσεις διαφόρων επιχειρήσεων- το οποίο προβάλλει αυτόν τον ίδιο και τις δραστηριότητές του και η έκδοση γίνεται με τη... μάσκα ενός συλλόγου! Πιθανότατα όλο αυτό το μασκάρεμα να είναι νόμιμο, αλλά αμφιβάλλω αν είναι ηθικό και είμαι σίγουρος πως είναι πολύ πιο ταιριαστό με την Αποκριά παρά με την αντιδημαρχία της πρωτεύουσας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: