2013-01-07

Ένα βιβλίο... αλλιώτικο: 707 Καρκινικές Φράσεις

Νέος χρόνος και νέα ανάρτηση μετά από καιρό. Ο κύριος λόγος της καθυστέρησης είναι πως ήμουν απασχολημένος με τα τελικά στάδια της δημιουργίας ενός βιβλίου που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2012. Συγγραφέας είναι η Σοφία Σταμπολίτη και τίτλος του "707 Καρκινικές Φράσεις: ...ένα παιχνίδι λέξεων...". 
Το θέμα του βιβλίου είναι, όπως φαντάζεστε, καρκινικές επιγραφές (δηλ. φράσεις που διαβάζονται και από αριστερά αλλά και από δεξιά, όπως το γνωστό ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ που μάθαμε στο σχολείο), τις οποίες έχει γράψει η ίδια η Σοφία. Από τις  περίπου 1500 που έχει γράψει, διάλεξε τις καλύτερες 707 (καρκινικός αριθμός...) και τις εκδίδει σε μια καλαίσθητη έκδοση από τις εκδόσεις CaptainBook.gr. Οι φράσεις αυτές συνοδεύονται από σκίτσα της Σοφίας Τζήμα και άλλων σκιτσογράφων (Περικλής Ιορδανίδης, Μυρσίνη Μανέτα, Ελευθερία Μάντζαρη) που συμμετείχαν σε διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Μικρό Πολυτεχνείο, καθώς και από μια δική μου εισαγωγή-έρευνα πάνω στις καρκινικές φράσεις, τους καρκινικούς αριθμούς και την καρκινική μουσική.
Το εξώφυλλο του βιβλίου της Σοφίας Σταμπολίτη: "707 Καρκινικές Φράσεις: ... ένα παιχνίδι λέξεων..."
Αν σας αρέσει ό,τι έχει να κάνει με τη γλώσσα, τις λέξεις και τα λογοπαίγνια σίγουρα  θα βρείτε το βιβλίο ενδιαφέρον. Έχει όμως υλικό (στην Εισαγωγή και τα Παραρτήματα) που θα αρέσει και σε όσους ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά και αριθμητικά παιχνίδια, τα μυστήρια και τη μεταφυσική ή  παθιάζονται με τη μουσική και τις μουσικές λίστες!

Το βιβλίο μπορεί κανείς να το αγοράσει από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο CaptainBook.gr, από το βιβλιοπωλείο "Πολιτεία", Ασκληπιού 1-3 & Ακαδημίας, Αθήνα και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας κατόπιν παραγγελίας.
Η σελίδα του βιβλίου στο Facebook βρίσκεται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: