2015-08-16

Πρόταση (και του) ΟΟΣΑ για τα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης

Έκανα ένα ξεκαθάρισμα σε παλιά κουτιά αυτό το Σ/Κ και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ξέθαψα διάφορα ενδιαφέροντα φαντάσματα του παρελθόντος. Για παράδειγμα, αυτό το απόσπασμα του Βήματος (Δεκ. 2003) που μας πληροφορεί ότι "οι Δήμαρχοι είναι σπάταλοι" (!!!) και πως οι Δήμοι πρέπει να χρηματοδοτούνται από τοπικούς φόρους επί των ακινήτων. Δώδεκα χρόνια μετά το δημοσίευμα το μήνυμα δεν έχει φθάσει εδώ.
Σε άλλα άσχετα, παλαιά νέα, κάτω δεξιά, ένας σοβαροφανής δημοσιογράφος (που έχει πει όλα και τα αντίθετά τους) μας πληροφορεί πως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο να ζητούν αυξήσεις 8% (!!!). Εργαζόμενος είμαι κι εγώ αλλά αυξήσεις 8% όταν ο πληθωρισμός ήταν 3,1% εκείνη τη χρονιά...

1 σχόλιο:

cosygatos είπε...

Ο κυριλέγκυρος ήταν στο editorial;

Όσο για σοβαρότητα, τότε ήμουν μικρός και θεωρούσα ότι οι σοβαρές αναλύσεις του Βήματος είναι αξιόπιστες, με κύρος και αξία. Scripta manent, πίστευα πως είναι μια ουσιαστική εγγύηση σοβαρότητας.
Μετά, πέρασαν τα χρόνια, έζησα κάποια πράγματα, σπούδασα λίγο παραπάνω, βγήκε και το internet (καρφί στο φέρετρο των εφημερίδων) και κατάλαβα πόσο λίγοι ήταν οι εφημεριδάδες, και πόσο πουλημένοι.

Τώρα πλέον δε με απασχολούν, όπως και τον περισσότερο λογικό κόσμο. Σιγά σιγά βγαίνουν από τον πυρήνα, δεν καθορίζουν πλέον τις καταστάσεις, γίνονται irrelevant. Να ζήσουμε να τις θυμόμαστε.