2008-05-09

Monika: Avatar

Έχω χρόνια να αισθανθώ προσμονή για την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου, και μάλιστα ελληνικού. Άκουσα τη Μόνικα (Monika?) πρώτη φορά στον Εν Λευκώ 87.7FM από την εκπομπή του Κωνσταντίνου Τζούμα (μουσική διαλέγει η Κατερίνα Καφεντζή).
Στη συνέχεια βρήκα το site της και περισσότερα τραγούδια της στο MySpace.com (το οποίο τις τελευταίες μέρες θεωρεί πως η Ελλάδα ανήκει στη Λατινική Αμερική και εμφανίζει τις σελίδες του στα Ισπανικά...).
Μια αίσθηση δροσερής αύρας στο μέσον της Γεροντολάνδης είναι τουλάχιστον ευπρόσδεκτη και είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να πω για τα 4 τραγούδια που άκουσα. Η ερμηνεία της έχει μια εφηβική ειλικρίνεια αλλά όχι και αφέλεια. Πάθος και δύναμη, συνδυασμένα με μελωδικότητα. Αισθαντικότητα, αλλά χωρίς να γίνεται μελό. Στίχοι όχι κενοί νοήματος αλλά ούτε και ψεύτικα βαρύγδουποι. Απλοί και ειλικρινείς.
Στη διασκευή της στο Hallelujah του Leonard Cohen η φωνή της δε μπορεί να μη σας θυμίσει Joan Baez.
Έχασα το live που έκανε στον Ιανό πριν 2 μήνες αλλά σύντομα κυκλοφορεί ο δίσκος της (19 Μαϊου 2008) με τον τίτλο Avatar, ενώ έχει ήδη βγει ένα CD single. Καλή μας ακρόαση!

2 σχόλια:

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Υπάρχει κάπου ακόμα διαθέσιμο το single; Έτσι, για συλλεκτικούς λόγους...

mantz είπε...

Ψάχνωντας στο ίντερνετ δεν το βρίσκω πουθενά. Ίσως στα καταστήματα του κέντρου... (Metropolis, Virgin, Public); Όλο και κάποιο φαντάζομαι ότι θα τους έχει ξεμείνει. Λίγοι αγοράζουν CD-singles...