2010-02-22

Βοηθήστε να τερματιστούν οι παράνομες πρακτικές στη χοιροτροφία

Η οργάνωση "Compassion in World Farming" (Συμπόνια στην Παγκόσμια Κτηνοτροφία) αγωνίζεται για να τεθεί ένα τέλος στις βάναυσες και αφύσικες μορφές εντατικής κτηνοτροφίας. Για παράδειγμα, σε πολλές μονάδες εντατικής κτηνοτροφίας, κατά παράβαση της ισχύουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οι συνθήκες εκτροφής των γουρουνιών σε πολλές μονάδες εντατικής χοιροτροφίας είναι απίστευτα βασανιστικές και εντελώς μακράν της φυσικής συμπεριφοράς αυτών των ζώων. Τα γουρούνια, παρότι αρέσκονται στο να ψάχνουν για τροφή και να εξερευνούν και να διαμορφώνουν τα ίδια το περιβάλλον τους, συχνά αναγκάζονται να ζουν για μακρά διαστήματα μαντρωμένα σε στενότατα κλουβιά με τσιμεντένια πατώματα, όπου δεν μπορούν καν να κάνουν μια στροφή γύρω απ' τον εαυτό τους. Οι αφύσικες συνθήκες εκτροφής οδηγούν σε αφύσικες συμπεριφορές με τα ζώα, γεμάτα άγχος και εκνευρισμό, να καταφεύγουν ακόμη και σε κανιβαλισμό (το ένα δαγκώνει την ουρά του άλλου) ή να αλληλοτραυματίζονται. Για να τερματιστούν οι παρενέργειες της εντατικής εκτροφής στα μικρά γουρουνάκια κόβονται τα δόντια (με τανάλιες!), οι ουρές ή /και ευνουχίζονται, συχνά χωρίς καν αναισθητικό!

Εγκλωβισμένες σε κλουβιά χοιρομητέρες, φωνάζουν από εκνευρισμό


Κοπή δοντιών σε μικρό γουρουνάκι

Μπορείτε κάνοντας κλικ εδώ να ζητήσετε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα γεωργίας να ασχοληθεί με την σωστή εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και τον τερματισμό των βίαιων αυτών πρακτικών.


Και μια φάρμα με γουρούνια ελεύθερης βοσκής...

Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, άρα, υπογράψτε την αίτηση για να ζουν όλα τα γουρουνάκια ευτυχισμένα όπως πιο πάνω ή τουλάχιστον όχι σε τελείως βάρβαρες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: