2013-10-06

Παρουσίαση (ηλεκτρονικού) βιβλίου. "Τα σινεμά της Αθήνας: 1896-2013"



Αύριο, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 9:00μμ, παρουσιάζεται στο σκακιστικό καφενείο "Πανελλήνιον" στην Οδό Μαυρομιχάλη 16, το βιβλίο του Δημήτρη Φύσσα "ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1896 - 2013: Ιστορίες του Αστικού Τοπίου".


Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει μόνο ηλεκτρονικά, και δωρεάν για τους αναγνώστες, μέσα από 6 διαδικτυακούς τόπους που θα ανακοινωθούν τη βραδιά της παρουσίασης. Από τα λίγα στοιχεία της πρόσκλησης και μόνο, καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για έργο εντυπωσιακό σε όγκο και μεθοδικότητα. Ειδικά αυτή η τελευταία φαίνεται χαρακτηριστική του Δημήτρη Φύσσα, αν κρίνω από τα λίγα που έχω καταλάβει γι' αυτόν, διαβάζοντας και το μυθιστόρημα φαντασίας του με τίτλο "Στρατιώτης του Χριστού", όπου επιδίδεται σε μια εξονυχιστική έρευνα του κόσμου της ελλαδικής θρησκοληψίας, αντλώντας απ' αυτήν έμπνευση για το μυθιστόρημά του.

Για να επανέλθω στα ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, όπως αναφέρει ο συγγραφέας "η έρευνα και το γράψιμο μού πήραν 10 χρόνια και καταλήξανε σ΄ αυτό το λεξικό των 960 σελίδων word (times new roman, 12άρι), με 3.500 περίπου υποσημειώσεις, αλλά διόλου ακαδημαϊκό γράψιμο.

Ενημέρωση, 8/10/2013: Το βιβλίο θα βρίσκεται στους παρακάτω διαδικτυακούς τόπους: 
Αθήνα 9.84 (απ'ευθείας σύνδεση)
Athens Review of Books
AthensVoice (1ο μέρος, 2ο μέρος)
Εστία
Στάχτες
Η Τρύπα

Δεν υπάρχουν σχόλια: