2011-02-14

Ο Απόστολος Καλτσάς στην Αυλαία

Ενδιαφέρουσα συναυλία αύριο 15 και στις 22 Φεβρουαρίου, στη μουσική σκηνή Αυλαία (Αγίου Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός). Ο Απόστολος Καλτσάς, από τα Υπόγεια Ρεύματα, παρουσιάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Η θεματολογία του δίσκου, που έχει τίτλο "Μυθοτοπία" και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "concept album", έχει να κάνει με εικόνες, εντυπώσεις και ...λυρικές σκέψεις του συνθέτη από ταξίδια του σε πόλεις και τόπους της Ελλάδας και του κόσμου.
Υ.Γ. Απ' ότι θυμάμαι η Αυλαία σερβίρει και μια πολύ αξιοπρεπή βέλγικη(;) μπύρα... 

Υ.Γ. 2 (εκ των υστέρων) Παρότι ξεκίνησε στις 11:00μμ το χθεσινό live ήταν πολύ καλό. Ο Καλτσάς με τις εισαγωγές του έχει ένα τρόπο να κάνει το κοινό να μπαίνει πιο βαθιά στην ατμόσφαιρα του κάθε τραγουδιού. Έχοντας ακούσει τη "Μυθοτοπία" και στο σπίτι θα έλεγα ότι έχει χαρακτήρα, ενδιαφέρον και -χωρίς να περιέχει προφανή χιτ και μεγάλες εξάρσεις- έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, χρώμα, εννίοτε "νεύρο", και σίγουρα δεν είναι δίσκος που περνάει αδιάφορος.  Από τα κομμάτια έχω ξεχωρίσει τα "Βαρκελώνη", "Άμστερνταμ", "Χωριά του Δομοκού" (ορχηστρικό) και Αλεξάνδρεια (επίσης ορχηστρικό).
Πολύ καλή ήταν και η κοινή παρουσία με τον Απόστολο Ρίζο σε 3 κομμάτια. Νομίζω ότι αν κάποτε κάνουν τις κοινές εμφανίσεις που ανέφεραν ότι σκέφτονται θα δημιουργήσουν αίσθηση. Έβγαζαν και οι δύο μια δυναμική μεγαλύτερη, σαν να τροφοδοτούσε ο ένας τον άλλο.  Ο δε Καλτσάς "κακοποιούσε" το μπάσο του με τρόπο ...εμπνευσμένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: