2009-03-31

Αθήνα - Πρόταση ανταλλαγής οικοπέδων...

Έστω και κατόπιν εορτής, και αφού είχε προηγηθεί κατάληψη από ομάδα κατοίκων του οικοπέδου που περικλείεται από τις οδούς Ναυαρίνου - Ζωοδόχου Πηγής και Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας διαφαίνεται μια νομική λύση στο ζήτημα.
Το ΤΕΕ, στο οποίο ανήκει το οικόπεδο, ζήτησε την ανταλλαγή του με τμήμα των προσφυγικών κατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας που έχουν πλέον κριθεί οριστικά διατηρητέες και βρίσκονται στην κυριότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Λεπτομέρειες για το θέμα που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της πρότασης εδώ: Aftodioikisi.gr, Kerdos.gr, Δήμος Αθηναίων, ΤΕΕ (.doc).
Η πρόταση ακούγεται κατ'αρχήν θετική: 1) Δημιουργείται ένα πάρκο στο κέντρο της Αθήνας, 2) Αποκαθίσταται η νομιμότητα, 3) Βρίσκεται τρόπος αξιοποίησης και ανάπλασης κάποιων έστω εκ των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας που αυτή τη στιγμή έχουν μείνει πεσκέσι στο κράτος...
Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, και επειδή οι ευέλικτες, συνδυαστικές λύσεις συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα υλοποίησης στη χώρα μας, ας αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: